Aleh Negev

Over ALEH

ALEH werd in 1982 opgericht door een groep ouders die vastbesloten waren om hun kinderen met ernstige beperkingen de best mogelijke zorg te geven en de mogelijkheid om zich te ontwikkelen tot hun volle potentieel.
Meer dan 750 kinderen met een ernstige- meervoudige handicap, zowel cognitief (verstandelijk) als fysiek, wonen en krijgen geavanceerde medische, educatieve en rehabilitatieve zorg in ALEH’s vier vestigingen: in het rehabilitatieve zorgdorp ALEH Negev, Jeruzalem, Gedera en Bnei Berak.
Deze bijzondere kinderen rekenen op ons – 24 uur per dag, 7 dagen per week - om hen te voorzien van de best mogelijke zorg in een warme en liefdevolle omgeving. ALEH koestert kwetsbaar leven en verzorgt deze bijzondere kinderen ongeacht hun afkomst of geloof.

ALEH's missie

ALEH gelooft dat elk van deze kinderen het recht hebben op de beste beschikbare zorg en kansen om zijn of haar volle potentieel te bereiken. De mogelijkheden van kinderen met ernstige handicaps vaak worden onderschat. Omdat zij niet in staat zijn hun gevoelens, wensen en voorkeuren te uiten, wordt er vaak gedacht dat
rehabilitatie en persoonlijke ontwikkeling niet relevant voor ze is. Dankzij ALEH zijn deze kinderen in staat om op veel terreinen op dezelfde manier te leven als niet-gehandicapte kinderen. ALEH heeft talrijke educatieve programma’s ontwikkeld waarbij gezinnen, scholieren en vrijwilligers worden ingezet, zowel uit Israël als uit het buitenland.

Vrijwilligerswerk bij ALEH

Naast het team van professionals kan ALEH altijd vrijwilligers gebruiken. Er zijn eigenlijk altijd handen te kort. ALEH heeft goede ervaringen met vrijwilligers uit Nederland en de rest van de wereld.
Bezoek onze website voor meer informatie: https://aleh.nl/vrijwilligerswerk/

Eerstemeischol.nl

  • Stichting Visserijdagen Urk
  • Postbus 178
  • 8320 AB Urk
  • ln.krunegadjiressivrp