Goede doel opbrengst 2020 bekend.

Het bestuur van de Stichting Visserijdagen Urk heeft besloten dat Hulphond Nederland het goede doel is voor de opbrengst Veiling 1e Kistje Meischol voor 2020.

Over Hulphond Nederland – GOEDE DOEL 2020

Hulphond Nederland reikt mensen met een fysieke beperking of geestelijke zorgvraag de helpende hand: de inzet van hulphonden voorkomt namelijk isolement en biedt nieuw perspectief. De stichting heeft ruim dertig jaar ervaring in het opleiden van hulphonden als steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook jongeren met gedrags- of psychische problemen, ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD of autisme en (licht) verstandelijke beperkingen zijn gebaat bij de inzet van hulphonden. De hulphonden worden met respect voor het welzijn van de hond zo breed mogelijk opgeleid door deskundige trainers. Zij zijn in staat de hulphond tot zeventig verschillende vaardigheden aan te leren.
www.hulphond.nl


Over Stichting ALS Nederland - GOEDE Doel voor 2021


Het doel van Stichting ALS Nederland is het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak/behandeling van ALS. Daarnaast zet zij zich in voor een betere kwaliteit van leven en zorg voor de patiënten en hun naasten en een grotere bekendheid van de ziekte ALS. Stichting ALS Nederland is bekend van o.a. de ‘Ik ben inmiddels overleden’ campagne, de Amsterdam City Swim, de Ice Bucket Challenge en de Tour du ALS.

Over de ziekte ALS 

ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) is een ziekte van de zenuwcellen die de spieren aansturen. Geleidelijk aan vallen de spieren uit; het uitvallen van de ademhalingsspier is vaak reden van overlijden. De exacte oorzaak van ALS is nog niet bekend en er bestaan nog geen medicijnen die de ziekte kunnen stoppen of genezen. De gemiddelde levensverwachting van een ALS-patiënt is slechts drie tot vijf jaar. Op dit moment telt Nederland ongeveer 1500 patiënten. Gemiddeld overlijden er elk jaar 500 patiënten en komen er 500 bij.
www.als.nl

Eerstemeischol.nl

  • Stichting Visserijdagen Urk
  • Postbus 178
  • 8320 AB Urk
  • ln.krunegadjiressivrp