Oog voor elkaar

Maandag 7 mei a.s. organiseert de Stichting Visserijdagen Urk weer de traditionele veiling van het kistje Meischol. De veiling is opgezet ter promotie van het product schol in een periode dat dit Noordzeeproduct op zijn best is. De opbrengst van de veiling is deze keer bestemd voor de christelijke hulporganisatie Mercy Ships onder de noemer "Oog voor elkaar". Mercy Ships is een organisatie met een duidelijk doel en missie: "In navolging van Jezus hoop en genezing brengen bij de allerarmsten in de wereld, omdat ieder mens kostbaar is".

Oog voor elkaar

Mercy Ships wil met de opbrengst van de veiling kinderen weer op eigen benen zetten én kinderen weer laten zien. Een oogoperatie op de Africa Mercy kost gemiddeld 250 euro en een orthopedische operatie gemiddeld 2500 euro. Mercy Ships en de Stichting Visserijdagen Urk hopen dan ook dat de veiling weer een groot succes wordt. Met het project ‘Oog voor elkaar’ kunnen we samen ervoor zorgen dat 200 kinderen met staar weer kunnen zien. Met het project ‘Op eigen benen’ hopen we dat 20 kinderen met misvormde benen weer kunnen lopen. Voorzitter Klaas Jelle Koffeman van de Stichting Visserijdagen Urk: ‘Ik hoop dat we met een geweldige opbrengst honderden kinderen weer een mooie toekomst kunnen geven.’
De achterliggende twee jaar bracht de veiling meer dan 100.000 euro op ten behoeve van doelen als "Schreeuw om Leven" en "Woord en Daad". Komende veiling hoopt de organisatie weer op een mooie opbrengst. De veiling vindt plaats op maandag 7 mei vanaf 11.00 uur in de veilinghal van de Visveiling Urk, Westwal 2 op Urk. De veiling staat onder leiding van de op Urk bekende veilingmeester Gilbert Bastiaansen. Niet alleen visgroothandelaren, maar ook andere ondernemers kunnen deelnemen aan de veiling. U kunt zich daarvoor aanmelden via ln.krunegadjiressivrp  of op de ochtend van maandag 7 mei vanaf 10.30 uur langs komen op Westwal 2.

Eerstemeischol.nl

  • Stichting Visserijdagen Urk
  • Postbus 178
  • 8320 AB Urk
  • ln.krunegadjiressivrp