Opbrengst 2016: 104.073

De tweejaarlijkse veiling van een kistje Meischol heeft het geweldige bedrag van 104.073 euro opgebracht voor het goede doel. Waar vorig jaar de teller op 75.000 Euro uit kwam, daar ging deze nu dus over de ton heen. Dit jaar was dat een project van Stichting Woord en Daad op de Filipijnen.
Na een spannende strijd tussen Urker ondernemers en ondernemers vanuit andere plaatsen was het visgroothandel Dayseaday uit Urk dat aan het langste eind trok. Daarmee was tevens gerealiseerd dat het kistje meischol dus op Urk bleef.
Zo’n 40 ondernemers uit Urk en plaatsen als Genemuiden, Veenendaal, Rijssen, Rotterdam, etc… namen deel aan de Amerikaanse veiling in Visveiling Urk. Een volle veilingzaal zag een spannende strijd waarbij de ondernemers van buiten Urk goed meededen. Na een korte introductie en motivatiespeech van Europarlementarier ging de veiling los.
De biedingen gingen in een razend tempo en binnen de kortste keren stond de teller op ruim 40.000 euro. Daarna ging het bedrag steeds verder omhoog als gevolg van een onderlinge competitie tussen Urker visondernemers en ondernemers van buiten Urk.
Zowel de organiserende Stichting Visserijdagen Urk als de Stichting Woord en Daad zijn ontzettend blij met dit resultaat. Met de opbrengst wordt de plaatselijke bevolking in en rond Tacloban op de Filipijnen geholpen om een bestaan op te bouwen middels de visserij en de kweek van zeewier. Urk als meest vrijgevige gemeente in Nederland heeft zich weer van zijn beste kant laten zien.

 

Eerstemeischol.nl

  • Stichting Visserijdagen Urk
  • Postbus 178
  • 8320 AB Urk
  • ln.krunegadjiressivrp