Recordopbrengst € 142.000 - Veiling 2019

Urk, 27 mei 2019  –  De Veiling van het 1e Kistje Meischol heeft vanmorgen een recordbedrag opgeleverd van € 142.000. Het goede doel dit jaar was ALEH Negev, een Israëlische organisatie die een zorgdorp heeft voor meervoudig gehandicapte kinderen in Israël, ongeacht afkomst en geloof. Met de opbrengst van Veiling is een goede stap gezet naar het mogelijk maken van een zorgboerderij naar Nederlands model.

Uniek was het laatste bod: een gezamenlijke actie van vier partijen. De Urker bedrijven Dayseaday, Korf Vis, Noordzee International en Van Dam, Van Dam en Verkade B.V. uit Amsterdam sloegen de handen ineen en deden gezamenlijk het laatste bod. Daarmee werd het recordbedrag van € 142.000 bereikt.

Onder de vele trouwe bieders bij de Veiling van het 1e Kistje Meischol waren dit jaar ook veel bieders van buiten Urk aanwezig. Eregasten bij de veiling waren de ambassadeur van Israël Z.E. de heer Aviv Shir-On en de Economische Attaché de heer Eitan Nechostai Kuperstoch.
Veilingmeester Gilbert Bastiaanssen had een zeer gedreven assistent aan BN’er en ambassadeur van ALEH Negev Javier Guzman. Guzman wist vooral de bieders aan te moedigen meer te bieden en het aanwezige publiek werd getrakteerd op  enthousiaste mini-optreden van hem.

Omdat in mei de schol op haar lekkerst is, organiseert de Stichting Visserijdagen Urk sinds 2010 de Veiling waar de eerste batch scholletjes via het Amerikaanse veilingsysteem wordt geveild voor een goed doel. De bieder betaalt voor de bedragen waarvoor hij zijn hand opsteekt en niet voor het hoogste bod.
Sinds 2016 is de Veiling een jaarlijks terugkerend evenement van de Stichting Visserijdagen Urk. De Meischolveiling heeft als doel om de Noordzeevisserij, de visproducten uit de Noordzee en de plaats Urk te promoten.

Foto's

Eerstemeischol.nl